Костов: Интересно ми е този протест кога ще приключи, влияе на нашите играчи

" Може би нашите фенове в Сектор Б трябва да помислят какво влияние има това със спирането на играта върху нашите играчи. При положение, че тъкмо намерихме темпо, даже имахме три удара и спряхме играта за 7-8 минути. Не го бях предвидил въобще", заяви треньорът на Левски Николай Костов след победата над Етър с 1:0 в мач от десетия кръг на Първа лига.


Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" бе прекъснат за дълго време след употребата на пиротехнически средства от страна на феновете на "сините" в Сектор Б. "Интересно ми е този протест кога ще приключи. Не е приятно, това влияе на нашите играчи. „Левски е вечен“ е обърнато обратно. На мен ми е жалко за това, вече трябва да се намери някакво решение. Аз повече съм замислен върху тези неща, отколкото върху играта. Разваляме празничната обстановка“, допълни Костов по темата, визирайки раздора между част от агитката на Левски и собственика Наско Сираков.

„Знаете, че обръщаме голямо внимание във владеенето на топката и взаимодействията във втори и трети стадий в половината на съперника. Искаме да контролираме контраатаката им. Така сме заложили играта си. Стадионът, феновете, влияят на нашите противници. Всеки играч, който е противник на „Герена“, играе с напрежение и смущение. Понякога не могат да издържат на него и допускат грешки“, каза Костов относно двубоя.

„Разликата в следващите мачове с водещи отбори е, че те ще ни пресират. Те няма да излязат в глуха защита да играят срещу нас. Ще има пространства, ще се надиграваме, ще има огромен интерес. Това е разликата в тези двубои, които предстоят, и такива като мачовете с „Пирин“ и „Етър“. Не виждам смисъл да философствам даже. Направо ми е безинтересно. Няма удар във вратата ни. Ясно е, че сме по-добрият отбор. Всеки отбор си има стратегия. Могат да търсят някаква контра или грешка да реализират, за да ни трябват на нас два гола“, продължи той.

„Петрис каза, че не е готов да играе. Нямахме време да му правим ядрено-магнитен резонанс, той си показва коляното. Щом не е готов, по-добре да не е в групата. Това е истината за неговото отсъствие. Не мисля, че има шанс да сме подценили Етър. Просто настройката е различна, има емоционален спад в отбора и публиката, няма подценяване. Съвсем различна е амбицията, когато играем в евротурнирите. Вижда се даже и в публиката ни. Поддръжката не е чак такава, каквато беше в Европа. Преслав Бачев пропусна 20 дни тренировки. Илиян Стефанов получи неразположение в дните преди мача. Затова не успяхме да ги използваме, а ни се наложи да пуснем Чандъров в ролята на централен нападател. Той е играл, а и ни беше полезен в предни позиции. Искахме да имаме още един човек между линиите. Няма как човек да не си мисли в 70-та или 80-та минута, че може да не победи. Ние сме живи хора и си имаме своите страхове", завърши Костов. /БГНЕС

Категории: