Костадин Димитров е кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив

ГЕРБ номинира районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за кмет на Пловдив. Неговата кандидатура беше обявена от лидера на партията Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

"През изминалите години мога да изброя по памет направеното от ГЕРБ - училища, университети, театър, стадиони, огромна пречиствателна станция. Това е достатъчно основание да кажем на пловдивчани защо в лицето на Костадин Димитров даваме заявка на тези избори да ни дадете вашето доверие. Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна още лидерът на Борисов, който първи посочи районния кмет като подходящ вариант за наследник на Здравко Димитров.
"Има с какво да сравнявате - с последните три години. Ако искате в Пловдив да става това, каквото става в държавата, вие си решавате. За последните три години за Пловдив няма нищо. Не една, не две години, а цели три", подчерта Борисов.
"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви на свой ред Димитров.
"Преди време благодарихме на Зико, после на Иван Тотев. Сега координатор е Митко Колев. Бавно и постепенна правим смяна на поколенията в партията. При едни добри резултати на изборите, с нашето участие в сглобката, ще помагаме на Пловдив. Това ми е любим град", обясни последните рокади в местното ръководство Борисов.
На брифинга бяха обявени и кандидатурите за районни кметове на ГЕРБ в Пловдив. На пет от районите са нови лица, трима са от младежката организация на партията. Те са следните:
За район "Централен" - Георги Стаменов; За район "Тракия" - Георги Гатев; За район "Западен" - Ангел Славов; За район "Южен" - Атанас Кунчев; За район "Северен" - Илиян Лалев; За район "Източен" - Емил Русинов;
Борисов коментира и забавянето с обявяването на номинацията за кмет на София.
Той каза, че има шест много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов.
Костадин Димитров е трети мандат кмет на район „Тракия, като на последните местни избори през 2019 г. е избран с над 60% от гласовете. Преди това е бил заместник-кмет на район „Централен“. Димитров има и редица постижения в спорта, той е дългогодишен състезател по таекуон-до ITF. Бил е републикански шампион и международен съдия. Той е организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив. /БГНЕС