Косовски полицай е бил убит, а друг ранен при нападение в Северa

В резултат на нападенията в село Банска, намиращо се в община Лепосавич - Северно Косово- е убит полицай. Друг служител на реда е бил ранен, съобщи „Коха“.


Министър-председателят на Косово Албин Курти в своя публикация във Facebook съобщи, че косовската полиция е била нападната в Банска около 3 ч. сутринта, като в резултат на нападението сержант от полицията е бил убит, а граничен полицай е бил ранен. Той заяви, че изстрелите продължават и в момента.

"Около 3 часа сутринта днес в село Банска в Лепосавич косовската полиция беше нападната, при което един косовски полицай беше убит, а друг беше ранен. Убитият е полицай с ранг сержант, а раненият е служител на граничната полиция. В момента стрелбата с огнестрелни оръжия от различен калибър по нашата полиция продължава. Нападателите са професионалисти с маски и са въоръжени с тежки оръжия", написа Курти.

Той посочи, че раненият полицай е извън опасност.

"Осъждаме това престъпно и терористично нападение. Организираната престъпност с политическа, финансова и логистична подкрепа от официален Белград атакува нашата страна. В тази битка ние защитаваме и прилагаме закона, защитаваме и съхраняваме гражданите без разлика и независимо Косово. Извършителите на престъпленията и техните поръчители ще се провалят, ще бъдат заловени, съдени и наказани. Правителството на Република Косово и държавните институции са готови и координирани да отговорят на престъпленията и престъпниците, на терора и терористите. Косовската полиция е уведомила семейството на убития полицай за случилото се. Раненият полицай е вън от опасност. Съболезнования на семейството и на всички за убития ни полицай. Бързо и пълно възстановяване на ранения полицай", пише още в публикацията на косовския премиер./БГНЕС