Корнелия Нинова подаде оставка

Корнелия Нинова подаде оставка, предаде репортер на БГНЕС. Служебният кабинет да си гледа кризите. Да не инжинерстват в БСП. Поемам цялата отговорност. Вината ми е, че мълчах, когато трябваше да говоря и да казвам истината, затова подавам оставка, каза Нинова.

Получихме покана за преговори за правителство, приехме поканата. Започваме преговори за правителство с Кирил Петков и Асен Василев. Спешно трябва да се приемат важни решения за извеждане от кризата, каза Нинова.

БСП е с катастрофален резултат от изборите, особено, че отстъпихме от трето на четвърто място с гласовете за ДПС от Турция, каза Нинова.

Опозицията в БСП в тези години се отглеждаше от Борисов, с дупки във Варна, с обществени поръчки и работата на тази опозиция беше да руши БСП отвътре. Не прехвърлям вина върху никого. Борисов падна от власт и тази опозиция се прехвърли в служебния кабинет. Опозицията в БСП работи за партия Продължаваме промяната. Това е факт. Новата президентска партия Продължаваме промяната отне по изчисления на ЦИК и социолози между 10 и 15% от БСП, подчерта Нинова.

Изпълнителното бюро свиква заседание на Националния съвет тази събота. Той трябва да даде мандат за водене на преговори за съставяне на правителство и да свикаме Конгрес в началото на януари вероятно, който да констатира моята оставка, за да няма объркване, интерпретации, каза Нинова.

БСП е партия на ред и правила. След констатирането на Конгреса на оставката ми се избира един от сегашните ми заместници, който да организира пряк избор за следващ председател на БСП. Дотогава провеждаме сериозни задълбочени разумни и отговорни разговори за съставяне на правителство и за извеждане от кризите на България и помощ на народа, каза още Нинова. /БГНЕС