Кореец поведе след първия ден на Мастърса

Кореецът Сун Дже Им поведе в класирането след първия ден на най-престижния голф турнир Мастърс, който се провежда по традиция на Огъста Нешънъл в щата Джорджия.

Голфърът започна кръга си с три последователни бърдита и приключи с пет бърдита и ийгъл за -5 под пар 67. Азиатецът води с един удар пред австралиеца Камерън Смит, който може да застане на върха на световната ранглиста след края на надпреварата. Смит може да е щастлив от резултата си, след като направи двойни богита на първата и последната дупки.

Сун Дже Им преди ийгъла си на 13-а дупка.

Направих бърдита на първите три дупки и това ме вкара в добър ритъм. На 13-а ударих добър тий – вторият му удар паднах меко и успях да направя ийгъл. Като цяло, четири добри дупки. Ще остана обаче здраво стъпил на земята. Осъзнавам, че ни чакат още три дни“, коментира водачът Им, който подели второто място при дебюта си в турнира през 2020.

Шампионът на Мастърса през 2016 Дани Уилет от Англия, чилиецът Хоакин Ниман, световният номер 1 Скоти Шефлър и двукратният победител в Мейджъри Дъстин Джонсън поделят третата позиция на -3. Действащият шампион Хидеки Мацуяма направи кръг от 72 удара и е на нула.

Тайгър Уудс е на -1 след първия ден в Огъста.

Американската легенда Тайгър Уудс, който се бори за своята шеста титла от надпреварата, с която да изравни рекордьора Джак Никлаус, завърши деня на -1 под пар 71. 46-годишният голфър наелектрилизира публиката при завръщането си 14 месеца след тежка катастрофа, която го остави със сериозни травми и наранявания на десния крак. Уудс поделя 10-та позиция в подреждането след три бърдита и две богита.

Успях да финиширам в червената колона. Намирам се точно там, където имам нужда да бъда. Мога да направя добър удар, ходенето не е лесно. При цялата усилена работа, кракът ми, ще бъде трудно до края на живота ми. Мястото беше наелектрилизирано“, сподели Уудс след първия си кръг в Огъста. /БГНЕС