Аржентина си уреди суперсблъсък с Бразилия, шампионът Чили се класира след дузпи

Аржентина се класира за полуфиналите на Копа Америка 2019, след като отстрани на 1/4-финал състава на Венецуела с 2:0. Головете за успеха на „гаучосите" отбелязаха Лаутаро Мартинес (10) и резервата Джовни Ло Селсо. Така воденият от звездата Лионел Меси отбор ще спори с домакина Бразилия за класиране във финала на турнира.

Съставът на Лионел Скалони беше по-активният през по-голямата част от срещата и материализира превъзходството си. Аржентина откри резултата чрез нападателя на Интер Мартинес още в 10-та минута. Лео Меси центрира от корнер, последва лошо изчистване и удар извън границата на наказателното поле на Агуеро. Мартинес пресече атрактивно с пета и топката влезе в мрежата.

„Албиселесте" решиха всичко в своя полза четвърт час преди края. Агуеро стеля по земя, а вратарят на Венецуела изпусна топката. Притичалият най-бързо Ло Селсо успя просто да я вкара на опразнената врата, за да оформи крайния резултат.

В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0. Чили отбеляза два гола, но те бяха отменени от съдиите чрез намеса на системата за видеоповторения. Решителната дузпа вкара звездата Алексис Санчес, а фаталният пети пропуск за Колумбия бе дело на Уилям Тесило.

Чили ще играе срещу победителя от двубоя Уругвай - Перу тази вечер. /БГНЕС

https://twitter.com/LM_10_DIOS/status/1144828216533635072