Контузия помогна на Шаповалов да изхвърли Надал в Рим

Денис Шаповалов се класира за четвъртфиналите на Мастърс турнира в Рим след драматичен успех над Рафаел Надал с 6:1, 5:7, 2:6. Двубоят продължи два часа и 39 минути. Това бе втората поредна година, в който двамата предложиха на феновете във Вечния град трисетов мач, но този път победителят бе различен и канадецът прекъсна серията си от три поредни загуби срещу Матадора. На четвъртфинала Шаповалов ще се изправи срещу петия в схемата Каспър Рууд.

В първата част на двубоя в Рим бившият №1 в света не остави никакви шансове на Шаповалов и я спечели за едва 43 минути. Канадецът подтепенно намери своя ритъм и успя да вземе втория сет. В решителниата трета част Надал се контузи и трудно се придвижваше по корта. Силите му стигнаха само за два гейма - 2:6.

Само 10 дни преди началото на "Ролан Гарос", а участието на Надал в Париж е под въпрос. Испанецът се бори с физически проблеми цяла пролет, след като преди това започна сезона в отлична форма и записа най-успешния старт в кариерата си.

"Има дни, в които е ужасно. Днес болката бе твърде голяма, но не мога да се откажа - каза Рафа. - Научил съм се да живея с това. Не мога да кажа отсега какво ще е положението за "Ролан Гарос", ще мисля по тази тема от следващите дни." /БГНЕС