Комитова: Отворени сме към всички политически партии

Само чрез взаимодействие между партиите могат да се решават проблемите на българското общество. На мен не ми е известен друг начин. Това заяви Виолета Комитова от "Български възход", предаде репортер на БГНЕС.

Представители на най-малката парламентарна група започнаха срещата си с президента Росен Плевнелиев и Соломон Паси в зала "Запад" на Народното събрание.

„Ние винаги сме считали, че политиците се събират в парламента за да си взаимодействат с цел да решават проблемите на българското общество, които трябва да се конкретизират. Водехме позитивни кампания, не давахме напразни обещания като други политически сили и мисля, че само с взаимодействие могат да се решат проблемите“, каза Комитова.

Според нея не можем да решим нито един проблем, ако се държим така, както се държахме през последните дни в парламента.

„Не ми е ясно как с обиди, каквито видяхме последните дни в парламента, ще се решат конфликтите. Ние искаме да покажем, че с действията си ще съдействие и ще търсим сътрудничество с всички политически партии“, заяви още Комитова.

„Винаги съм казвала, че ако трябва да решим даден проблем на гражданите, например “ин хаус” процедурите, ще се съюзим с всички депутати, така че избирателите не трябва да се сърдят“, каза бившата регионална министърка и настояща депутатка от „Български възход“

Тя е категорична, че трябва да се търсят допирни точки и взаимодействие.

„Бях много учудена, че евроатлантически партии са в някакво жестоко стълкновение. Това трябва да се преодолее. Ние сме насреща, за да се решават проблемите“, каза още Комитова. /БГНЕС