Колосите Испания и Германия се срещат в ключов мач за Бундестима

Четири мача от Световното първенство по футбол ще се изиграят в неделя, 27-ми ноември. От 12:00 часа Япония среща Коста Рика в двубой от група Е, в 15:00 часа започва двубоят от група F Белгия - Мароко, три часа по-късно е мачът Хърватия - Канада (група F), а черешката на тортата е дербито Испания - Германия (група E) от 21:00 часа.

Световният шампион от 2014 Германия шокиращо загуби първия си мач в Катар от Япония и ще трябва да търси задължителна победа срещу Испания. От своя страна тимът на Луис Енрике впечатли в откриващия си мач срещу аутсайдера Коста Рика, спечелен със 7:0. Двата отбора ще имат предимството да знаят какъв е бил развоят на ранния мач между Япония и Коста Рика, като "самураите" могат да направят решителна крачка към осминафиналите с победа.

В група F Белгия разочарова в първия си мач, макар и да победи Канада с 1:0, като Кевин де Бройне и компания ще са пределно амбицирани да покажат по-добра игра срещу Мароко и да запишат втори пореден успех. От 18:00 часа Канада ще трябва да вземе три точки от световния вицешампион Хърватия, ако иска да запази шансове за излизане от групата. От своя страна хърватите също бяха колебливи в първия си мач срещу Мароко и взеха само точка.

Програма на мачовете от Мондиал 2022 в неделя:

Група Е

12:00, Япония - Коста Рика

21:00, Испания - Германия

Група F

15:00, Белгия - Мароко

18:00, Хърватия - Канада. /БГНЕС