Колев: Изпълних моралния си дълг, приех ново предизвикателство

"Днес съм входирал в деловодството на ПФК Левски молбата си за освобождаване като изпълнителен директор и председател на Управителния съвет и като символичен акт Надзорният съвет и УС подкрепиха това мое желание", обяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев след днешното заседание на УС на клуба, предаде репортер на БГНЕС.

Павел Колев напуска Левски след две години на "Герена".

Колев потвърди, че си тръгва от "Герена" след две години на поста, които бяха и най-тежките в историята на клуба."От тук-нататък това, което ще последва, е да се номинира нов изпълнителен директор и да се изчака неговото вписване. Докогато това стане, аз оставам на позицията. Това решение съм го взел още лятото и официално съм го казал и пред вас. Имахме тогава един разговор с новия Надзорен съвет след Общото събрание и аз тогава изразих желание да бъда освободен, като най-важният ми аргумент беше, че най-нормалното нещо при смяна на собствеността е да бъде избран нов изпълнителен директор, който да се ползва с доверието на новия собственик. В този разговор аз бях помолен да остана до 31 декември и аз приех този морален ангажимент, тъй като клубът беше в тежка ситуация, и си го изпълних. Не съм аз човекът, който трябва да посочи своя наследник. Това е доста отговорна позиция, не е лесно, има много предизвикателства, самата обстановка около клуба е сложна", коментира той.

Колев призна, че е приел ново професионално предизвикателство, макар и да не разкри какво е то. "Няма как човек да съжалява, че е работил в клуба на сърцето си. Меко казано времената бяха интересни. Мисля, че беше безценен опит за мен, най-вероятно и аз съм направил грешки, но се надявам, че съм дал всичко от себе си. Истината е, че имам ново предизвикателство пред себе си, което не беше редно да откажа. От друга страна става дума и за психическа умора, както и трезва оценка, че клубът има нужда от нова енергия", обясни директорът в оставка на Левски.

Колев заяви, че най-тежкият период за "сините" вече е отминал. "Не би трябвало да Левски да има проблем с лицензирането. Ако има някакво разочарование през тези две години, то е, че през първата година, когато разполагахме с бюджет, можехме да свършим доста повече работа. Мисля, че мина най-тежкото, всички, които обичат този клуб, трябва да гледат с оптимизъм към бъдещето".

Той обясни какво друго е обсъждано на днешното заседание на Управителния съвет. "Обсъждахме доста детайли около стратегията, която начертахме на предишния Надзорен и Управителен съвет, основно с работата по лицензирането на клуба, изплащането на задължения, покриването на оперативните разходи. Коментирахме разговори с играчи, към които имахме задължения и бяха изчистени. Разбира се, говорихме и за подготвителния лагер в Хърватия", каза Колев и допълни, че привличането на нови попълнения през зимата зависи от това какви изходящи трансфери ще реализира Левски.

Колев уточни, че се водят разговори с още един потенциален спонсор на клуб, но за момента те не са на финалната права. Изпълнителният директор на Левски очерта и основните задачи пред своя наследник. "Не има нещо спешно, по-скоро има един дълъг процес, който започна с кампанията за членските карти, премина с навлизането на Левски в дигиталното пространство. Следващият етап е новият сайт на клуба, което мисля, че ще стане в средата на този месец". /БГНЕС