Кобрата победи Джери Форест в Калифорния, Ковальов спря Тервел

Кубрат Пулев направи успешно завръщане на професионалния ринг, след като победи американеца Джери Форест с единодушно съдийско решение в мача им в Калифорния. Началото на мача се забави, тъй като Форест беше недоволен от ръкавиците си, като в крайна сметка се наложи Пулев даде на своя опонент резервните си ръкавици.

Кубрат Пулев

За Кобрата това бе първи двубой от загубата от Антъни Джошуа в срещата за световната титла в края на 2020-та година, но той доминираше напълно срещу своя съперник и съдиите не се поколебаха да му присъдят победата. 41-годишният Пулев нанесе много повече точни удари от съперника и ясно демонстрира, че е по-класният боксьор.

По този начин Кубрат вече има 29 победи (14 нокаута) и две загуби в професионалния бокс, като в петък той изрази амбицията си да стигне до трети мач за световната титла. Двете досегашни загуби на българина са именно в мачове за поясите - срещу Владимир Кличко и Джошуа.

"Имам много опит, имал съм много професионални мачове. Нанесох много добри удари, той не беше много чист. Неудобен опонент, трябваше да се пазя от главата му, защото се навеждаше. Правилата са ясни, могат да се ползват само нови ръкавици. Той се опита да саботира мача", коментира Кобрата след успеха. "Сега отивам в ъгъла на брат ми. Следващият ми съперник ще бъде по-добър и аз ще се подготвя по-добре. Искам съперник от топ 10", каза още българският боксьор.

Тервел Пулев

В основния мач от програмата Тервел Пулев записа първа загуба на професионалния ринг в кариерата си, след като бе спрян от бившия световен шампион в лека тежка категория Сергей Ковальов. 39-годишният руснак, за когото това бе дебют в полутежка категория, демонстрира класата си и надигра българския боксьор, като отправи много повече удари и спечели повечето рундове на двубоя.

Тервел, който се надяваше да стигне до мач за световната титла с победа над Ковальов, се отбраняваше в повечето време и нямаше отговор на бързия и точен прав с водещата ръка на съперника си. По този начин Пулев регистрира първо поражение след 16 поредни победи в професионалния бокс. /БГНЕС