Кобрата: Имам много сила и енергия и всеки рунд ще е труден за Чисора

Имам много сила и енергия и всеки рунд ще е труден за Чисора. Това заяви най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев на официална пресконференция преди сблъсъка с Дерек Чисора в зала „О2 Арена“ в Лондон тази събота, 9 юли. Мачът е своеобразен реванш на двубоя им през 2016 в Хамбург, когато Кобрата се поздрави с успеха след неединодушно съдийско решение.

Аз винаги съм щастлив, защото животът е рай, тук е рай, трябва да го оценяваме. Аз съм сигурен в себе си, вярвам в себе си. Да, хората говорят, подобно на Дерек, но не вярват в себе си. Аз говоря истината. С моя екип направихме страхотна подготовка в България, тренирахме много усилено и сме готови за реванша с Дерек Чисора. Взимам този съвет, защото всеки заслужава втори шанс. За хората ще бъде много интригуващ сблъсък, защото е обвързан и с история. Сега ще видим кой се е подобрил – той има собствен стил, моят е малко по-различен, в събота вечер ще видим какво се е променило. Моят стил е много прецизен, като един хирург в операционната“, започна Пулев.

Пулев (д) се наложи над Чисора (л) в първия им мач в Хамбург през 2016.

Това е спорт, тежка категория, не е билярд – никой не може да каже какво ще се случи, точно заради това боксът е толкова интересен. Имам много сила и енергия и всеки рунд ще е труден за Чисора – идвам за победата, ще видим какво ще стане по време на мача. Сега ситуацията е различна, виждам, че той се е променил към по-добро и смятам, че е по-умен и балансиран от преди – това не означава, че е лош, а по-скоро подобрен, и аз трябва да внимавам за това, сега вероятно е по-добър боксьор. За мен е много важно да спечеля, както и за него, точно заради това даваме всичко от себе си, сигурен съм, че ще бъде страхотен двубой, но, да, един може само да спечеля. Надявам се съдиите да са справедливи, те ще бъдат от Англия. За мен това не е война, трябва да останем в спорта и да бъдем добри към хората“, добави Кобрата.

Ние имаме мисия. Кубрат е в своя пик, никога не съм го виждал по-силен и по-добър. Последният път в Лондон бяхме на 40% - дори вчера го гледах в боксовия ринг, стените се клатеха. Имаме недовършена работа. Всички пътища водят до Лондон – първо, трябва да се справим с много труден съперник, уважаваме го и знаем, че е готов за мача. Нека двамата воини говорят с действията си на ринга“, заяви мениджърът на нашия боксьор Ивайло Гоцев.

Нека бъдем честни, не знам колко пресконференции съм давал в миналото, винаги е едно и също – тренирам усилено. Имал съм 45 мача на ринга, просто искам да се бия – всички можем да кажем, че съм тренирал добре. Единственото, което искам да направя, е да сложа своите ръкавици и да се бия. Мога да кажа, че тренировката е минала добре – просто съм развълнуван, че ми предстои мач. Искам да се бия с добри боксьори пред препълнени зали. Ако си боксьор и нямаш увереност, не си за този спорт. Нещата се променят, съперниците на ринга имат план, но когато удари гонгът за начало, си вече на друга територия. Всички знаем неговия стил, но всички знаят на какво съм способен и аз. Всички знаят, че ще започнем да се атакуваме от самото начало“, каза Чисора, който размени и реплики с Кубрат:

Не се притеснявай за мен, Кубрат, притеснявай се за себе си. Просто млъкни. Всички хора дойдоха да видят мен. Знаем отлично, че не може да се справи, ако бъде опрян до стената. Губил съм много мачове, никога не съм се извинявал, продължавам напред. Това ще бъде страхотен двубой. Никога не съм усещал голямо напрежение, вижте какво става с Борис Джонсън, който подава оставка. Не ми пука дали печеля или губя, просто искам да се бия – същото е и във Формула 1, 20 коли, но колко са печелили състезания? Двама или трима. В нашия спорт има 2-3 топ топ боксьори като Тайсън, Ей Джей и Усик, нещата са станали по-скучни. Чекът, който ще прибера, отново ще бъде голям, знаете ли защо? Защото създавам продукт. Обичам да се бия, мисля, че единственият начин някой да ме спре е като ме нокаутира, както направи Дилиан“, завърши британецът. /БГНЕС