Кит Харингтън влезе в клиника заради края на „Игра на тронове“

Изпълнителят на ролята на Джон Сноу в „Игра на тронове“ Кит Харингтън е потърсил помощ в център за рехабилитация, за да се справи с алкохолизма и стреса. Причината за проблемите на актьора е краят на прочутия сериал.

„Той не разбра, че това е краят. Той толкова упорито работеше над него в продължение на няколко години“, разкри приятел на Харингтън.

Актьорът се намира в лечебен център в щата Кънектикът от около месец. Той е настанен там няколко седмици преди излъчването на последния епизод от сагата.

Кит Харингтън преминава психологически тренинги, практикува медитация за борба със стреса и негативните емоции. Всичко това му струва около 120 хиляди долара.

„Харингтън реши да използва паузата в своя график, за да прекара малко време в лечебния център и да реши някои свои проблеми“, потвърди говорител на актьора.

Съпругата на Кит Роуз Лесли изцяло го подкрепя. Тя също участваше в „Игра на тронове“, където изпълни ролята на Игрит.

През март миналата година Харингтън разказа, че е бил принуден да потърси помощ от психотерапевт, когато създателите на сериала са решили да възкресят неговия герой, Джон Сноу, който беше убит по сценарий във финала на петия сезон. Актьорът призна, че това възкресение е било много трудно за него, защото изведнъж се е оказал център на внимание.

Първата серия на „Игра на тронове“ излезе на малкия екран на 17 април 2011 г. От тогава до ден-днешен той е много популярен. Последният епизод на финалния осми сезон бе излъчен на 19 май. Той бе гледан от рекордните 19,3 милиона зрители. /БГНЕС