Кирил Петков: Влизаме в политиката, ще участваме на изборите. Търсим партньор

С Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори, заяви бившият вече служебн министър на икономиката Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Времето до изборите обаче не ни позволява да регистрираме партия. Така че в момента обмисляме всички варианти и не сме финализирали крайния вариант. Сигурно е, че хората, с които ще се заобиколим са с високо ниво на почтеност и имат успешно битие извън политиката, подчерта Кирил Петков и заяви, че не става въпрос за вид инженеринг.

Няма да се заобиколим със зависими хора. Няма да има президентска партия. Подкрепяме Радев, но партията няма да е негова, уточни Кирил Петков.

Ще имаме разговори с много партии, с „Екогласност” – също. Условието към всички е едно – повярвайте ни, не искаме да имаме споделена обща идея, а да продължим направеното през последните четири месеци.

Аз и министър Василев сме единствените министри в момента, които сме в екип. Министър Николай Денков с удоволствие бихме поканили да бъде част от промяната, но той се върна в ролята си и показа отговорност, че тази му роля е най-доброто, което може да направи, каза още Кирил Петков.

Много вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели - отговори Петков на въпрос с какви партии се водят разговори. /БГНЕС