Кирил Петков върна веднага изпълнен мандата

Номинираният за министър-председател от "Продължаваме промяната" Кирил Петков върна веднага след връчването на мандат за съставяне на правителство папката с имена и структура на бъдещия Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Върху вас пада отговорността да реформирате управлението, да се справите с корупцията и беззаконието, да изхвърлите задкулисието от държавата, обърна се Радев към Петков.

Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни промени още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за законността в България, предупреди президентът.

Той изрази надежда, че коалиционното управление ще чуе гласът на народа, който иска законност.

Битката с бедността и отстояването на нългарските национални интереси навън са другите основни задачи, заяви още Румен Радев.

Вие започнахте промяната, време е да довършим работата до край, обърна се Петков към президента.

Време е българският народ да почувства, че управниците са близо до него. Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място, където могат да имат справедливи старини. Ще вкараме всичките си усилия не само ние, цялата коалиция, обещанията и надеждите да станат реалност. Искам да ви върна директно проектосъстава на Министерски съвет. От този момент ние няма да губим ден и час, заяви Кирил Петков връщайки папката със състав и структура на бъдещето правителство.

Очаква се Министерски съвет да бъде гласуван на извънредно заседание на Народното събрание още в понеделник.

В 13 часа днес ще бъдат представени номинираните за министри. Всички коалиционни партньори ще имат свой вицепремиер в бъдещото управление, което се съставя с хоризонт 4 години. /БГНЕС