Кирил Петков: Очаквайте намаляване на сметките за ток през февруари

Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да бъдат докато има мораториум. По-високата цена, която някои битови потребители в момента виждат е на база по-високите цени от лятото.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков преди началото на днешното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Бизнесът е компенсиран със 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и сме сложили таван до 250 лв., независимо от пазарните цени, за януари месец. Помощта за декември месец, най-вероятно голяма част от нея ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят в началото на февруари. С други думите сметките за месец декември сега ще бъдат компенсирани през февруари. Така че очаквайте намаляване на сметките за електроенергия. За газа по същия начин. Имаме в момента помощи и за декември, и за януари, които ще се отразят в сметките за февруари, каза Петков, успокоявайки потребителите да не се притесняват от получени по-високи сметки за ток и газ. /БГНЕС