Кирил Милов вече е номер 1 в световната ранглиста

Българският национал по борба Кирил Милов оглави за първи път световната ранглиста при 97-килограмовите на класическия стил. Европейският шампион и втори в света през 2022 започна впечатляващо сезона, като триумфира с титлата на Гран при в Загреб след пет убедителни победи.

Кирил Милов

Българинът е с актив от 50 000 точки, втори е арменецът Артур Алексанян, олимпийски шампион и четирикратен европейски първенец, който е с 45 000 точки, а трети е азерът Ариф Нифтулаев (38 800).

В момента националите по класическа борба са на лагер в Пореч (Хърватия). Сборът ще продължи до 18 февруари, а след това тимът, воден от Братан Ценов, ще се подготвя в Тетевен за следващия рейтингов турнир - "Ибрахим Мустафа" в Александрия (Египет) от 23 до 26 февруари.

Част от женския ни отбор - Миглена Селишка, Тайбе Юсеин, Мими Христова и София Георгиева заминават в неделя за лагер в Египет, а след това тимът също ще вземе участие на турнира в Александрия. Националите в свободния стил пък ще се подготвят в Тетевен от 13 до 28 февруари за 60-то издание на турнира "Дан Колов - Никола Петров" в столицата. Схватките ще бъдат в зала "Левски София" от 2 до 5 март. Входът за зрителите е свободен. /БГНЕС

Категории: