Христо Иванов: За регулаторите искаме да разговаряме с ГЕРБ, а изведнъж ДПС се самовзривява

Ние за регулаторите искаме да разговаряме с ГЕРБ, а изведнъж ДПС се самовзривява. Ако на някой не му е ясно, проблемът е, че ДПС искат да бъдат скритият партньор на ГЕРБ в регулаторите и че не искат да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност.

Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори, а не към извънредни избори, така че да проявим хладнокръвие и разум и да разговаряме.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

В отговор на думите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който директно се обърна към Иванов с думите, че маските са паднали и всичко приключва, съпредседателят на ПП-ДБ каза:

Нима това, че ние сме разговаряли с ДПС е новина? ДПС имат обективен интерес да се опитат да си променят позиционирането – и вътрешнополитически, и в международен план, подкрепящи реформата в Конституцията. Пеевски обаче е на път да изгори този капитал, защото сдържаността не му е силна черта, коментира Христо Иванов.

Той призна: Да, темата са регулаторите, да, темата е главният прокурор. Ако главен прокурор като Иван Гешев беше избран по мое време, аз бих си мълчал, посъветва Христо Иванов.

Хайде да седнем да разговаряме сериозно и отговорно, призова отново Иванов, ден след като вицепремиерът Мария Габриел бе категорична, че няма да сложи подписа си под предложения меморандум за управление на страната.

Дори да идем на избори пак ще започнем от тези текстове и ще трябва да вземем тези решения, каза Иванов.

Според него оставката на Николай Денков ще бъде подадена на 6 март, но да не бъде гласувана е абсурден сценарий. /БГНЕС