Христо Иванов: Трябва да има правителство, което да рестартира целия правов ред в България

От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена роля, защото то има за задача да рестартира парламентарната демокрация в България. Това значи, че не просто трябва да има правителство, а правителство, което има за задача да рестартира и целия правов ред в България. Това каза пред бТВ Христо Иванов от ПП-ДБ.


Конституционната промяна е върхът на това усилие. Това е най-важната част. Има и други важни елементи, това е попълването на Инспектората на ВСС с хора, които са способни това грозно гюбре да бъде разчистено. Службите – всичко това трябва да го рестартираме в следващите месеци. Винаги съм казвал, че промяна в България ще дойде със сериозни институционални промени, започвайки с конституционна промяна, посочи Иванов.

За искането на имунитета на Борисов, Иванов, каза, че не може да отговори преди да са запознати с материалите. „Не мога да коментирам по същество сега. Ще продължа да настоявам казусът с т. нар. къща в Барселона да бъде изяснен, това изясняване трябва да е като част от обективно разследване. Иван Гешев досега задържаше този казус на трупчета и изведнъж пристъпи към решаването на този казус. Гешев води война с парламента“, каза Иванов.

Президентът не разбра каква е ролята му по време на криза. Надявам се оттук нататък да разбере каква е ролята му в положение на криза, добави Иванов.

Няма индикации за колеги, които се готвят да гласуват против бъдещия кабинет „Денков-Габриел“, подчерта още Иванов. /БГНЕС