Христо Иванов: Отиваме към избори

Отиваме към избори. Това се случва без никаква реална политическа причина, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов пред журналисти тази сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

Не малка част от тази политическа криза е базирана върху лични кариерни амбиции и вендета. В някакъв смисъл даже се радвам, че г-жа Ива Митева най-накрая ще получи това, което толкова иска като някакво признание, каза още Иванов. Днес предстои парламентът да гласува поисканата оставка на председателя на 47-ото Народно събрание Никола Минчев.

Всичко започна с БНБ и хората трябва ясно да си дават сметка, че тук има просто един елемент на невъзможност на няколко души да приемат, че техните кариерни амбиции няма да бъдат приети и затова отиваме към избори. Това ще бъдат четвърти избори в рамките на 13-14 месеца, абсолютно безпрецедентно и без реална политическа причина и трябва да е ясно на хората защо се случва, подчерта Иванов.

Според него шансове всякакви има: Но ми е много интересно как новообразуваното мнозинство ще излъчи правителство и ще обясни неговата формула. За момента никой от хората, които предприемат този опит за постепенно сваляне на управлението, да даде друга политическа перспектива, освен че отиваме на предсрочни избори, коментира Христо Иванов. /БГНЕС