Христо Иванов: Не искам да съм премиер и главен прокурор

Не искам да стана премиер, не искам да стана главен прокурор, не искам да излъчваме министри. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

„Имаме нужда от компетентно управление, което може да се справи с най-голямото предизвикателство пред страната ни – корупцията. България има нужда не от каквото и да било управление, а от такова, което може да скъса с корупционния модел. Не можем да дадем нашата подкрепа, не можем да подпишем празен чек, защото сме отговорни пред нашите избиратели“, каза Иванов по бТВ.

Той подчерта, че в ядрата си ДПС и ГЕРБ са организирани корупционни групи и те трябва да бъдат отрязани от властта, колкото е възможно по-дълго време, за да може страната ни да се регенерира и да стане устойчива на корупцията.

„Хората са политики. Не може човек, който никога през живота не се е конфронтирал с този модел и не се изправял срещу неравноправието, да бъде направен премиер. Говоря по принцип, защото е важно за премиер и министри да бъдат поставени хора с обществено доверие“, категоричен е Иванов.

Той заяви, че ДБ иска да се излъчи правителство с мандата на „Има такъв народ“, но трябва да се положат усилия да се конструира такова управление, което да убеди хората, че може да се справи с корупцията.

„Трябва да разбираме важността на фигурите, не може да си позволим да слагаме когото и да било. Трябва да сме наясно, че хората, които ще станат министри трябва да носят доверие. Петков, Василев и Денков с работата си генерираха безпрецедентно доверие. Ние трябва да ги поканим или да поканим още по-добри от тях. В управлението трябва да има хора с ясни биографии и физиономии“, категоричен е Христо Иванов. /БГНЕС