Херо: Имаше хора от ръководството на Спартак, които искаха да изпаднем

„Искахме да завършим с победа, за да защитим нашата чест и честта на клуба. Направихме го. Договорът ми свършва. Нямам и предложения. Имаше доста неща, които не приемах в управлението на клуба. Това ми е последният мач във Варна. Един прекрасен собственик в лицето на Николов, но един клуб, в който още когато дойдох имаше бойкот. Имаше хора от ръководството, които не искаха отборът да остане в Първа лига. Не искам да влизам в подробности“, обяви ядосаният треньор на Спартак Вн - Димитър Димитров, след като "соколите" изпадна. Варненци с 1:0 у дома срещу Септември София. Въпреки успеха „соколите“ загубиха шансове за оцеляване в елита. Същото се отнася и за съперника им.


„Изпадат двата отбора, които единствени от тази група играха честен футбол. В България всичко е обърнато с главата нагоре. За да спечелиш нещо, трябва да играеш футбол с нечестни средства. Нашият отбор не е загубил мач в плейаутите. Не влезе в схеми и затова изпада“, смята Херо.

„Може би стартът беше най-големият проблем. До 10-ия кръг този отбор имаше една точка. Вината трябва да търсим в себе си. В много срещи бяхме доминантни и не успяхме да вкараме. Играхме честен футбол. Не се срамувам от отбора, който направихме последните пет месеца. С изключение на мача с Берое, футболистите играха добър футбол“, продължи наставникът на Спартак.

„Ако този състав се запази, Спартак Варна може като валяк да премине през Втора лига. Нямам идея как ще продължи моята кариера. Пак казвам благодаря на хората за всичко. По друг начин можеха да се развият нещата, но не съм съгласен с някои неща в управлението“, каза още Димитър Димитров. /БГНЕС

Категории: