Хебър обърна Левски и е на успех от финала в Супер Волей

Истинско волейболно зрелище сътвориха отборите на Левски София и Хебър Пазарджик във втората полуфинална среща помежду си, състояла се този четвъртък. Настоящите шампиони успяха да надхитрят притивниците си и след оспорван мач в пет гейма се поздравиха с крайния успех. Така състезателите на Камило Плачи са само на победа от класирането си за финалния плейоф, където също се играе до три успеха от пет мача.

За разлика от първия двубой между двата тима в сряда, във втория сблъсък домакините от Левски показаха по-добро състояние на духа и концентрация, като отвориха мача в своя полза след 25:18. Отговорът на "тигрите" не закъсня при 25:20 във втория гейм. Левски отново дръпна след ударното 25:19, но пазарджиклии не се отказаха и вкараха мача в тайбрек след 25:17 в четвъртия гейм. След оспорвани моменти в решаващия сет Хебър успя да наложи волята си в решаващите моменти и да грабне успеха след 16:14.

"Сините" се бориха, но не успяха да изравнят полуфиналната серия.

Статистически, Хебър надигра съперника в атака (62 на 58 успешни атаки) и записа повече асове (9 на 5). Левски пък се справи по-добре на блок: 12 на 10 блокади. "Сините" играха по-чисто, като не допуснаха толкова грешки: 22 на 26. Най-резултатен в двубоя стана Якопо Масари с 21 т., а за Левски с най-много завърши Алехандро Торо (19).

"Днес мачът беше съвсем различен и направихме един волейболен празник. Виждате и хората в залата са доволни от това, което показахме. Дано и пред телевизионните екрани всички да са се насладили, защото наистина се получи един прекрасен мач. Искам да поздравя отбора на Левски, които днес ни се противопоставиха много сериозно, постараха се. Поздравявам също и нашия отбор, защото успяхме да покажем характер в най-важните моменти и затова успяхме да спечелим. Може би опитът помага в такива двубои. Носи спокойствие, че има още един момент, който може да използваш, докато младостта винаги иска всичко веднага и на момента и доста често в такива случаи се правят грешки, които наклоняват везните. В такива серии, особено както виждаме тази година в един много изравнен шампионат, може би щеше да бъде прекалено невероятно два мача по 3:0. Както в други първенства, така и в нашето, когато играеш два дни подред с един и същ противник, изключително рядко се получават мачове, които да са еднотипни. Вчера за нас беше изключително лесен мач, въпреки че няма нищо лесно, когато си го спечелиш на игрището, а днес една драма 3:2, която съм много доволен, че завърши в наша полза", заяви състезателят на пазарджиклии Николай Николов.

Феновете на шампионите предвкусват нов финал в първенството.

"Комплименти за моите момчета, че успяхме да обърнем в тайбрека. Комплименти за Левски, че играха толкова добре. Беше оспорвана среща, имаше всичко. В плейофа е нормално да се победи един мач с 3:0, след това да загубиш с 0:3. Не е лесно да задържиш високо ниво, психически и физически. Ние днес успяхме, Левски също подобри играта си. Нормално е, че Саби игра по-различно от вчера. Той беше извън игра толкова много време и е нормално да не е в добро състояние. Добра форма се придобива чрез игра, а той трябва да играе, за да се получат нещата", коментира старши треньорът на Хебър Камило Плачи.

"Единствено мога да съжалявам, че не успяхме да спечелим днешната среща, защото смятам, че заслужавахме. Не успяхме в определени моменти някои неща да направим, но в крайна сметка ние сме със състав с какъвто сме - с млад състав, и в определни моменти опитът от другата страна надделя. Няма от какво да се срамуваме в днешната среща. Играхме един хубав волейбол, единствено съжалявам, че не можахме да спечелим. Със сигурност ще бъде много трудно в Пазарджик, тъй като при 2-0 с отбора на Хебър, много трудно серията да бъде спечелена, но в крайна сметка ние ще направим всичко възможно да дадем най-доброто от себе си и ако можем да спечелим среща. Ще се опитаме да се възстановим и да дадем най-доброто в Пазарджик", бяха думите на наставника на Левски Николай Желязков. /БГНЕС