Хардън възнамерява да остане във Филаделфия 76-ърс

Звездата на Филаделфия 76-ърс Джеймс Хардън е отказал опцията в договора си на стойност 47.36 млн. долара за следващия сезон, но възнамерява да остане в тима от Националната баскетболна асоциация (НБА), който сега ще разполага с повече средства за подсилване на състава, предадоха американски медии. The Philadelphia Inquirer бе сред няколко издания, които споделиха новината след изтичането на крайния срок за приемане или отказване на опции в контрактите.

Джеймс Хардън.

Гардът, който се присъедини към Фили през февруари в трейд с Бруклин Нетс, е готов да приеме по-малко от максимума, който може да придобие като свободен агент, докато Сиксърс ще търсят да добавят таланти около него и центъра Джоел Ембийд. The Inquirer съобщи, че ПиДжей Тъкър, бивш съотборник на Хардън в Хюстън, когато настоящият генерален мениджър Дарил Мори беше в Рокетс, вероятно ще заиграе в отбора.

32-годишният Хардън изигра повече от осем сезона в Хюстън, преди да форсира трейд в Нетс през януари 2021. Той има средно по 22.0 точки и 10.3 асистенции на мач в рамките на 65 двубоя с „мрежите“ и Сиксърс миналия сезон, по време на който беше част от трейд, който изпрати Бен Симънс и Сет Къри в Бруклин. Дори с Ембийд и Хардън, 76-ърс загубиха във втория кръг на плейофите в НБА. След като Маями Хийт елиминира Филаделфия в шест мача в полуфиналите на Източната конференция, Хардън намекна, че ще остане в тима. „Ще бъда тук, да. Каквото позволява отборът да израства и да става по-добър – и да прави необходимите неща, за да побеждава и да се конкурира на най-високото ниво“.

В други контрактни ходове в сряда, ESPN предаде, че звездата на Вашингтон Уизардс Брадли Бийл е отказал опцията си на стойност 36.4 млн. долара и ще стане свободен агент. Уизардс все пак ще имат възможност да подпишат с него за нов петгодишен максимален договор или той може да реши да играе в друг тим, парафирайки максимален контракт за четири сезона. Периодът за преговори на свободните агенти започва в четвъртък. В друга интригуваща сделка, Атланта Хоукс се е сдобил с гарда Дежонте Мъри от Сан Антонио Спърс в замяна за ветерана Данило Галинари и трима бъдещи първи пика в Драфта. /БГНЕС