Хамилтън спечели квалификацията, Ботас с полпозишън за Гран При на Турция

Валтери Ботас ще стартира от полпозишън в утрешното Гран При на Турция.

Пилотът на Мерцедес остана втори в днешната квалификация зад съотборника си в тима на „сребърните стрели“ Люис Хамилтън, но британецът, седемкратен шампион във Формула 1, ще стартира 11-и утре, тъй като бе наказан заради получаването на още една допълнителна част за двигателя си.

Валтери Ботас.

Хамилтън спечели първите две свободни тренировки в Истанбул, но се нареди едва 18-и в последната сесия, преди да направи най-бърза обиколка в квалификацията – 1:22.868. Втори и трети на стартовата решетка в неделя ще започнат Макс Верстапен с Ред Бул и Шарл Льоклер с Ферари. В челната десетка за утрешния старт попадат Пиер Гасли (АлфаТаури), който бе най-бърз в третата тренировка, Фернандо Алонсо (Алпин), Серхио Перес (Ред Бул), Ландо Норис (МакЛарън), Ланс Строл (Астън Мартин), Юки Цунода (АлфаТаури) и Себастиан Фетел (Астън Мартин).

Беше добра квалификация, нелеки условия. Имаше някои добри обиколки, наистина им се насладих, и това е планираният резултат. Люис с неговото наказание взе минимума, който можеше, и аз съм на полпозишън – така че нещата трябва да са добре. Ще се концентрирам върху собственото си състезание утре, това е начинът, когато стартираш от първа позиция, и да пазиш добро темпо“, каза финландецът Ботас.

Гран При на Турция е утре, 10 октомври, от 15:00 часа българско време. /БГНЕС