Хамилтън отнесе голямо наказание, стартира последен в Спринта на "Интерлагос"

Асът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън е дисквалифициран от стюардите на ФИА от спечелената вчера квалификация за спринтовото състезание, което ще се проведе тази вечер.

Люис Хамилтън

Седемкратният световен шампион губи полпозишъна си и днес в 21:30 часа българско време ще стартира от последна позиция на стартовата решетка в Спринта, който пък определя стартовия ред за Гран При на Бразилия, на пистата "Интерлагос".

Причината за наказанието е техническо нарушение, свързано със системата DRS на болида на Люис.

Отделно Хамилтън е наказан с пет места на стартовата решетка за неделната надпревара в Сао Пауло за промяна в двигателя на своя болид. Пилотът на "сребърните стрели" е на 19 точки зад Макс Верстапен от Ред Бул в генералното класиране при четири оставащи състезания до края на тазгодишната кампания във Формула 1. Така нидерландецът определено е фаворит за титлата този сезон.

Верстапен пък е глобен с 50 хиляди евро, но няма да губи позиции от квалификацията, заради "докосване и преглед" на задното крило на болида на Мерцедес, пилотиран от Хамилтън, след квалификацията за Спринта в Сао Пауло. /БГНЕС