Хамид Хамид: Кирил Петков прилича на Джон Траволта

Някой е подвел държавния глава по казуса с гражданството на Кирил Петков. Това заяви по бТВ Хамид Хамид, депутат от ДПС и член на правната комисия в НС.

„Не притискаме президента Румен Радев да вземе веднага решение по казуса с гражданството на Петков, може да изчака и решението на Конституционния съд. Искаме да се спазва Конституцията и законите на страната“, заяви Хамид.

Той нарече министъра на икономиката г-н Шугърфейс, който много прилича на Джон Траволта.

„Сигналите, които получаваме, са сериозни и ще изнесем факти и обстоятелства, които се крият зад това миловидно лице“, каза Хамид.

Според него животът на НС ще продължи толкова дълго, колкото решат народните представители. Според него е твърде рано да се говори за третия мандат, като все още не е връчен вторият.

Хамид Хамид заяви, че ДПС ще участват активно в дебатите за актуализацията на бюджета. Те ще подкрепят отпускането на средства, само ако това наистина е належащо и обосновано. ДПС ще настоява да има достатъчно средства за малките общини и малките болници, които са изнесли тежестта на борбата с коронавируса, каза още Хамид. /БГНЕС