Хърватия не се даде на Франция, токов удар забави Австрия - Дания с час и половина

Франция стигна само до 1:1 при гостуването си на Хърватия в най-интересния мач от група 1 на Лига "А" в Лигата на нациите. Така двата тима спечелиха първите си точки в своя поток, след като в дебютните срещу загубиха от Австрия и Дания.

Домакините прибягнаха до шест промени сред 11-те в сравнение с двубоя с австрийците. В халфовата линия бяха доказаните бойци Марсело Брозович, Матео Ковачич и капитанът Лука Модрич. За шампиона на Европа с Реал Мадрид това беше двубой №150 за представителния тим, заради което феновете организираха специална хореография в негова чест.

След половин час игра французите отбелязаха попадение, което не бе зачетено. Муса Диаби получи топката на десния фланг и изведе Кристофър Нкунку зад отбраната на домакините. Офанзивният футболист с елегантен удар прати топката в далечния ъгъл на стража Доминик Ливакович, но голът бе отменен заради засада на Нкунку при извеждащия пас на Диаби. Все пак съставът на селекционера Дидие Дешан поведе в резултата в началото на второто полувреме, когато Висам Бен Йедер получи топката в средата на терена и изведе Адриен Рабио, който стреля от движение, за да се разпише във вратата, пазена от Ливакович. Хърватия получи правото да изпълни дузпа в 83-ата минута заради нарушение на Жонатан Клаус срещу Андрей Крамарич в наказателното поле на "петлите". Зад топката застана потърпевшият Крамарич, който се разписа в долния десен ъгъл на стража Майк Менян и по този начин възстанови равенството.

В другия мач от групата Дания по се наложи с 2:1 като гост на Австрия, който беше воден от доскорошния мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник. Пиер Емил Хьойберг откри резултата в 28-ата минута на срещата във Виена. Ксавер Шлагер изравни за 1:1 в 67-ата минута за домакините, но „червеният динамит“ взе трите точки след точен удар на Йенс Ларсен в 84-ата минута. Стартът на двубоя се забави с час и половина, заради токов удар на стадиона и проблем с осветлението.

Дания е лидер в група 1 с 6 точки, докато Австрия е на второ място с 3 пункта. Франция и Хърватия са на последните две позиции в потока с по 1 точка.

Други резултати:

Лига "B": Исландия - Албания 1:1

Лига "C": Беларус - Азербайджан 0:0; Словакия - Казахстан 0:1

Лига "D": Андора - Молдова 0:0; Латвия - Лихтенщайн 1:0. /БГНЕС