Кевин Магнусен сензационно спечели квалификацията на Интерлагос

Кевин Магнусен спечели квалификацията за Гран при на Сао Пауло във Формула 1. Така той си осигури потегляне от първа позиция в утрешната спринтова надпревара. Пилотът на Хаас се възползва най-добре от променливите условия на пистата Интерлагос и завъртя най-бързата обиколка за 1:11.674 мин. 30-годишният Магнусен направи най-силното си постижение преди да завали.

На втора позиция се нареди световният шампион Макс Верстапен. Състезателят на Ред Бул изостана на 0.203 секунди от датчанина. Трети е пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел, които е на 0.385 секунди след лидера.

Британецът беше единственият пилот, който се озова в зоната за сигурност в хода на тренировката, след като допусна грешка и затъна в чакъла. Това наложи спирането на сесията, а след нейното възобновяване пистата беше мокра и пилотите не можаха да подобрят своите резултати.

Ландо Норис, Карлос Сайнс, Естебан Окон и Фернандо Алонсо допълниха челната седмица. Люис Хамилтън ще стартира осми, а на петата редица ще бъдат двамата претенденти за второто място в крайното класиране във Формула 1 през 2022 година Серхио Перес и Шарл Леклер. Монегаскът пое риск в третата фаза на квалификацията, започвайки своето участие в нея с гумите интермедия. Това обаче се оказа напълно грешното решение и той ще потегли едва 10-ти.

Съботното спринтово състезание в Сао Пауло ще определи и стартовата решетка за Гран при на Бразилия в неделя. /БГНЕС