Категорична България продължи към осминафиналите на Европейското за жени

Националният отбор на България за жени надигра Финландия с 3-0 гейма и си осигури участие на осминафиналите на Европейското първенство – в отделните части (25-14, 25-21, 25-19).

Българките ликуват след класическия успех над Финландия, пратил ги на осминафиналите на Европейското по волейбол за жени.

Възпитаничките на Иван Петков се нуждаеха от успех с 3-0 или 3-1, за да се класират за елиминационната фаза на надпреварата, след като вчера световният и европейски шампион Сърбия остави „лъвиците“ в играта след класика над Гърция. Тимът ни започна много концентрирано и поведе след солидна игра. Във втората и третата част финландките бяха по-равностойни, но недостатъчно, за да окажат по-сериозна съпротива на българския отбор. Така Петков и компания са на осминафинал, след като завършиха на трето място в своята група след две победи и актив от 7 точки. Съставът загуби от Франция, Турция и Сърбия и надигра Гърция. В спор за място на четвъртфиналите „лъвиците“ ще се изправят срещу Азербайджан, а срещата ще се изиграе на 1 септември. /БГНЕС