„Катастрофалният артист“ и най- лош режисьор на всички времена се завръща с нов филм

Спомняте ли си най-лошият филм, правен някога? А неговият създател Томи Уайзо, чиято истинска история, претворена от Джеймс Франко в „Катастрофалният артист“ спечели „Оскар“ за сценарий и донесе на Франко „Златен глобус“ за мъжка роля?

Филмът се казва „Стаята“ и сега неговият създател се завръща с нов проект.

"Голямата акула" е най-новият проект на режисьора Томи Уайзо, чийто предишен филм "Стаята" е смятан за най-лошия филм, правен някога. Филмът трябва да се появи в избрани кина в началото на следващия месец, преди филма за нападения от акули "Черният демон" на Джош Лукас, който също излиза през април.

В центъра на сюжета са трима пожарникари, които трябва да спасят град Ню Орлиънс от огромна акула. Наред с това, че е сценарист и режисьор на "Голямата акула", Томи Уайзо изпълнява ролята на герой на име Патрик. Актьорският състав включва Ерика Мери Гилхейни, Джоузеф Поликуин, Аштън Лий, Калеб Накуин, Джеф Пиърсън, Исая Лаборд, Марк Валериано и др.

„Голямата акула" ще се завърти на голям екран най-напред на 2 април в Cinema 21 в Портланд, Орегон. Според „Variety“ Томи Уайзо планира да присъства на всяка "предпремиерна" прожекция, като пълното разпространение на филма по кината ще продължи около осем месеца.

Много преди да започне работа по "Голямата акула", Томи Уайзо пуска "Стаята", който бързо си спечелва репутацията на толкова лош, че предизвиква припадане от смях сред публиката и в крайна сметка тя осъзнава, че го обожава. Особено внимание заслужава изпълнението на Уайзо като главния герой Джони, като странният му акцент и дървено поднасяне на репликите са станали емблематични сред феновете. Безсмисленият сюжет на филма, нескопосаният диалог и странният монтаж също допринасят за култовия му статут.

От новия трейлър на "Голямата акула" феновете могат да очакват характерната за Томи Уайзо абсурдност и липса на загриженост за конвенционалните филмови правила. Кадрите включват лошо визуализирани CGI акули, ужасна актьорска игра и жалък диалог. С други думи, филмът може и да не спечели "Оскар", но феновете на творчеството на Уайзо със сигурност ще оценят нелепо хумористичните моменти и странния сюжет на филма. /БГНЕС