Каримански: Петков не би бил достоен за финансов министър

Не мисля, че Кирил Петков би бил достоен заместник на поста финансов министър. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от „Има такъв народ” Любомир Каримански. Той поясни, че не би приел да оглави финансовото министерство, ако се стигне до предложение към него.

„Много е важно човек да има опит и практика в било то корпоративни финанси, било то финанси на публичния сектор или във финансовите услуги. Тези изброени затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, независимо от опаковката и от маркетинга, който сме завършили в Харвард и където и да е било, не става”, уточни той.

Каримански засегна темата за оръжията за Украйна и разкри какво се е говорило между партньорите на един от коалиционните съвети. „Всички - дори лидерът на БСП, казваха: „Да, може би, ние ще намерим начин как да решим проблема за износа на оръжията, но е важно в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората”, каза той.

На въпрос дали това означава, че има износ на оръжие към Украйна, поясни: „Аз само дотук мога да коментирам. Не бих искал да коментирам друго”, подчерта депутатът от ИТН. /БГНЕС