Каримански: Клоня към вариант 100% новият парламент да оцелее и излъчи кабинет

Възнамеряваме да работим с всички, които искат да правят промяната. Вероятно ще се срещнем с „Продължаваме промяната”, след като оповестят програмата си.

Това каза пред Нова телевизия Любомир Каримански от „Има такъв народ”, който оглавяваше бюджетната комисия 46-ото Народно събрание.

Запитан за прогноза за хода от изборите през ноември, според Каримански управляващите страната трябва да стъпят на здрав фундамент, а не просто да сменим една опаковка с друга.

Може би в 47-я парламент ще се разберем, посочи той и добави: Клоня към 100% да оцелее парламентът и да излъчи правителство.

Вече мислим за изпълнителната власт. Лично аз се виждам по-скоро в регулаторни органи, но защо не и участие в правителство, допълни Каримански.

Той коментира, че конфликтът между Тошко Йорданов и Асен Василев е от частно правен интерес и не е необходимо да ангажира партията. Бившият служебен финансов министър и един от лидерите на "Продължаваме промяната" обяви, че е завел съдебен иск срещу зам.-председателя на ИТН заради твърденията му от парламентарната трибуна за кражба на интелектуална собственост.

Не познавам Петър Илиев и не ми е жал за него. Не мога да го коментирам, защото съм толкова далеч от него, каза още Каримански по повод Петър Илиев, който беше едно от предложенията на "Има такъв народ" за министри. /БГНЕС