Карим Бензема обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция

Носителят на "Златната топка" Карим Бензема сложи край на кариерата си в националния отбор само ден, след като Франция загуби финала на световното първенство в Катар, информира АФП. "Петлите" отстъпиха с 2:4 след изпълнение на дузпи.

"Направих усилията и грешките, необходими, за да бъда тук, където съм днес, и се гордея с това! Написах моята история и тази с националния отбор приключва тук", написа 35-годишният Бензема в Twitter.

Той беше принуден да се оттегли от Световното първенство още преди първия им мач поради контузия на лявото бедро. Бензема се възстанови по време на турнира и започна усилени тренировки, като се спекулираше, че мястото му се национални тим се пази, още повече, че не бе повикан негов заместник и отборът на Дидие Дешан остана с 25 души.

Селекционерът на французите няколко пъти отказа да отговаря на въпроси дали е възможно Бензема да се върне в отбора. Футболистът публикува своя снимка, придружени с текст "Не ми пука", с която явно намекна за обтегнати отношения с ръководството. Карим Бензема отказа и да бъде част от официалната делегация на Франция за финала, водена от президента на републиката Еманюел Макрон.

Бензема има 97 мача и 37 гола за Франция. Като част от националния отбор той стана сребърен медалист от Световното първенство през 2022 г. и победител в Лигата на нациите през 2021 г.

През 2015 г. Бензема беше отстранен от националния отбор заради скандал с изнудване на съотборник. Той се завърна в тима едва през 2021 г. /БГНЕС