Каракачанов: Възможен е нов кабинет без Бойко Борисов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов не изключи съставянето на правителство без Бойко Борисов като министър-председател, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Каракачанов бе в черноморския град, където наблюдава международното военно учение „Бриз 2020“, на което присъства и държавният глава Румен Радев.

Министърът на отбраната коментира, че е възможно новият ремонтиран кабинет да бъде без министър-председателя Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие.

Каракачанов заяви, че ще подаде оставка, ако командирите, коалиционният съвет или премиерът смятат, че не се е справил като министър на отбраната.

Според него е нужно приоритизиране на съществуващата програма. Относно протестите в страната, вицепремиерът посочи, че трябва да има по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква. По време на обучението министърът на отбраната съобщи, че до октомври тази година ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата е приключила. Изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина. /БГНЕС