Каракачанов: Нека покажем, че не сме робско племе, което може да бъде лъгано и манипулирано

Тези, които искат да предадат националните интереси, трябва да знаят, че народът няма да прости, ВМРО няма да прости.

С тези думи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и кандидатът за президент доц. д-р Милен Михов закриха официално кампанията на ВМРО за изборите на 14 ноември.

Неслучайно избрахме паметника на цар Самуил, за да закрием нашата кампания. Този паметник е символ на единството на българската нация. Националният идеал, завещан ни от нашите велики водачи, остава един-единствен. И посланието е едно – Македония е българска – преди и завинаги, подчерта зам.-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки.

Той подчерта също така, че е въпрос на достойнство, дълг и чест всеки кандидат и бъдещ народен представител да отстоява българския национален интерес.

Да не си помислят тези, които ще влязат в парламента, да предават националния идеал. Това е посланието на нашето място за закриване на кампанията. Нашата кандидатпрезидентска двойка е единствената българска, единственият български проект. В надпреварата виждаме турски проект, руски проект, американо-канадски проект, но единственият български са доц. Милен Михов и Мария Цветкова, издигнати от ВМРО, каза още Джамбазки и даде думата на доц. д-р Милен Михов, който беше изключително категоричен:

Скъпи братя и сестри, днес ВМРО е там, където историята и народът ни поставят – на най-трудното място с най-трудната задача. Изправени сме пред страха, предателството, лакейството и чуждопоклонничеството. Днес България не е победена, слаба, немощна. Днес България е редом с най-великите сили на света и е член на най-силните съюзи и затова всеки, който има амбиция да я управлява, няма право да предава националния идеал. Ние сме единствените, които следваме заветите на Васил Левски и няма да ги предадем. Тези, които искат да предадат националните интереси, трябва да знаят, че народът няма прости, ВМРО няма да прости, защото ние браним България! На 14 ноември с 21-ви номер в бюлетината и на машината.

На свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обобщи тежката политическа обстановка, в която беше вкарана България с липсата на отговорност, клиентелизъм и гонене на лични интереси от страна на тези, които заявиха, че ще са носители на промяната.

В края сме на поредната за тази година предизборна кампания. Казвам поредна, защото тези, които претендираха за промяна, не намериха път към солидарността. Те не намериха в себе си сили да седнат с опонентите си в момент на криза, когато умират наши сънародници, а други остават без доходи. Точно тази година беше нужно да има диалог и то поне за това да не умират българи, да не стават жертва на спекула, цените да не бъдат безбожно високи. Уви, тези, които претендират да са носители на промяна, не могат да направят това. Защото те не са български политици. Те са нечии проекти, категоричен бе Каракачанов и припомни ситуацията от 2017 г.

Същите тези сега ни критикуват, че сме направили коалицията през 2017 г. Тогава ситуацията беше същата. Тогава трябваше да преценим дали да хвърлим държавата в хаос или да има правителство с ДПС и БСП, от една страна и ГЕРБ, от другата. Ние с антибългарски и мракобесни партии коалиции не правим. ВМРО може да е правила компромиси, но никога не е предавала България, приключи темата председателят на ВМРО и обърна внимание на сегашната тежка за страната ни ситуация.

За България днес е полезно българските партии да се обединят в името на това да намерят решение на основните проблеми – как преодоляваме икономическата и здравна криза, какво правим с фалиралите фирми и с енергетиката. Уви, ние виждаме, че и след тези избори няма да има решение. Мисля, че за 8 месеца се вижда кой какво прави и какво иска да направи. Ние излизаме на тези избори, защото искаме да покажем, че има алтернатива и това сме ние, които защитаваме българския интерес. Тези, които сега Ви увещават, че са промяната, нямат намерение да оправят държавата. Те имат намерение да изпълняват чужди поръчки. Те искат да оправят себе си, както го направиха хората на царя преди време. Тези хора ще предадат националния интерес и в Македония, и в енергетиката, и в икономиката!

Красимир Каракачанов завърши емоционалната си реч с призив:

Истината е номер 21. Нека покажем, че не сме робско племе, което може да бъде лъгано и манипулирано. /БГНЕС