Каракачанов: Няма да позволим предателство спрямо Македония

„Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония. Няма как да изтриеш половината от българската история с фалшиви аргументи“. Това заяви в интервю за „Трибуна“ Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната в оставка.

Лидерът на ВМРО не смята, че българската позиция спрямо РС Македония ще се промени след парламентарните избори, каквито очаквания има сред част от политическия елит в Скопие.

„Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония. Ние не искаме много. Искаме едно нещо. Сегашните политици в Македония да спрат да тормозят онези хора, които имат българско национално самосъзнание, да спрат да насаждат омраза през образованието, медиите, през цялата си политика спрямо българите и България, да спрат да фалшифицират българската история. Ние не отричаме правото на всеки да се нарича както иска. Имаш право да се наричаш античен македонец, но нямаш право да фалшифицираш истинската история на Македония, защото Македония като географски район е направила много повече за България, отколкото Мизия, Тракия и Добруджа. Няма как да изтриеш половината от българската история с фалшиви аргументи. Няма да го позволим. Не вярвам, че има такъв български политик, който може да извърши такова национално предателство“, подчерта Каракачанов.

Той предупреди, че ако нещо подобно започне да се случва, протестите от лятото на 2020 ще им се видят като „сън в лятна нощ“.

Аз съм най-омразният човек за лъжемакедонските патриоти, които със сръбските методи на антибългаризма продължават да държат в тъмната дупка на изолацията РС Македония, посочи Каракачанов.

„Мразен за тези, които мразят българите. Аз не ги мразя, просто ги съжалявам. Защото както е казал големият македонец Паисий Хилендарски „О неразумни юроде, защо се срамиш да се наречеш българин“. Те не са виновни, че са неграмотни. Лошото е, че не полагат усилия да научат истината, а само истината те прави свободен човек“, каза лидерът на ВМРО.

Той е категоричен, че сръбско-комунистическата лъжа не те прави свободен македонец.

„Прави те зависим от едни стари схеми и както виждате днес Македония е най-бедната държава в Европа“, добави Каракачанов.

Той подчерта, че ВМРО не се предава и не се продава и това трябва да се осъзнае и разбере от политиците в Скопие.

Езикът на омразата е една от причините хората в РС Македония да не желаят да обявят открито своя български произход. Омразата към тях се насажда от медии, учебниците по история, така наречените интелектуалци. В РС Македония може дори да си марсианец, но не българин, посочи Каракачанов, коментирайки защо твърде малко хора в Македония са гласували на парламентарните избори в България на 4 април.

„Хората, които бяха поискали откриването на секции, за да гласуват, бяха привиквани в полицията. В един от градовете, където имаше избирателна секция, цивилни полицаи връщаха хората. Страхът е основната причина. А това, че тези хора, които се престрашиха да гласуват, гласуваха за ВМРО. Това е показателно какво би се случило, ако Македония беше относително свободна и демократична държава“, заяви Каракачанов.

Той благодари на всички, които са го подкрепили от Македония: „Горе главата! Борбата за Македония продължава“. /БГНЕС