Караджов: Никога не е било възможно „Хемус” да се построи до 2024

Никога не е било възможно магистрала „Хемус” да бъде построена до 2024 г. Това каза регионалният министър Гроздан Караджов пред Нова тв. Подобна прогноза той сложи в графата „предизборни обещания”.

„Могло е да нарисуват „Хемус” до 2024 г. Това се прави и в момента, като работата никога не е спирала. Работата по проектирането също не е спирана. Първият участък е почти готов. При участъците „2” и „3” - при „2” има нужда от преработка, защото е било предвидено първоначално да има тунел, който сега отпада - лошо проектиране. Затова той ще стане догодина пролетта. „Участък 3” - по същият начин до края на годината ще бъде готов. Няма никакво значение кога ще станат 1, 2, 3, 4, 5, 6 участъци кога ще станат. Най-първата възможна практическа полза за шофьорите ще бъде, когато се завърши „Участък 6”, уточни министърът.

„В 4 и 5 участък имаме проблеми, защото земята все още не е отчуждена. Там имаме проекти, но отчуждаване не е извършено. Това са две години, които са проспани. Тези два участъка имат незаконно строителство. При тези два участъка нищо не се прави сега, защото се отчуждава. Първо трябва да стане това, после да извадим разрешение за строеж и трето - да минем през Народното събрание”, допълни той. /БГНЕС

Тагове: