Карадайъ: Ако "сватбата" между ГЕРБ и ПП се случи, гражданите ще нахлуят в парламента

Днес сме свидетели на деинституализация на държавата. „Умнокрасивитетът“ днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции.


Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

"От медиите знаем как за някои самонадеяни, самодостатъчни, самозабравили се, овластени нарушители на конституцията на България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права, няма държавни институции, няма държавни органи и те самите се правят на рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери и се гаврят с хора в неравностойно положение, а днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност на страната и вече чуваме техните заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери", добави Карадайъ.

"Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета. Обръщам се към ГЕРБ - тази порочна сватба, която я виждаме последните няколко дни ако се случи при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г. - българските граждани ще нахлуят тук в тази сграда", подчерта той.

"Призоваваме всички национално отговорни партии и национално отговорни български граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, държавността и държавата", каза още лидерът на ДПС. /БГНЕС