Караянчева: Псевдопатриотите, които поведе Радев, сега освиркват Петков

Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Това написа във Фейсбук Цвета Караянчева по повод на вчерашните събития, при които премиерът беше освиркан и замерян със снежни топки на честванията на връх Шипка.

„Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа управляващи?! Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, осъдително. В ден, отреден за поклонение. За мен е неприемливо, независимо, че съм представител на опозицията. Защото „сценарият“ се повтаря. Спомняте ли си кога бяха положени основите на разделението на българите и от кого? Ще ви помогна с отговора: на 19 февруари 2020 г. на церемонията в София по повод гибелта на Левски, когато Румен Радев /архитект на управляващата коалиция/ пренебрегна кмета на столицата, патриарха и председателя на парламента и поведе алтернативно шествие“, припомня Караянчева.

Тя подчерта, че тогава същите групи от хора, които вчера освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у” по време на речта на Фандъкова и оскверниха паметта на Апостола.

„Впоследствие тези употребени групички от псевдопатриоти се пренесоха на Шипка и се вклиниха във всички последващи национални чествания“, заяви бившият председател на парламента.

Караянчева отбеляза, че една обидна и срамна за всички ни „традиция“ се настани трайно в политическия живот на България.

„Какво можем да очакваме оттук – нататък – бутафорни бесилки, ковчези, черни чували… Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли как да бъде върнат обратно…“, пише още Цвета Караянчева в социалната мрежа. /БГНЕС