Караянчева: ГЕРБ трябва да спечели, обратното е хаос и безвремие

С послания за ред в хаоса, стабилност и предвидимост в държавата, и тотална съпротива на реваншизма ГЕРБ Кърджали откри кампанията си за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Листата за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС е водена от председателя на 44-ия парламент Цвета Караянчева.

Тя я представи като силен отбор от амбициозни и мотивирани хора, сплав от опит и младост, с представители на различните етнически общности в седемте общини на Източните Родопи, които излизат за победа в името на здравия разум и за доброто на цялото общество. Специални гости на събитието бяха заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и политическият анализатор Антон Тодоров.

„Ние трябва да спечелим тези избори, длъжни сме. Защото обратното е хаос и безвремие. България не може да си го позволи“, категорична бе Цвета Караянчева. Преди да представи своите подгласници в листата тя говори за недоносения Изборен кодекс, за заиграването с мажоритарния вот и машинното гласуване, за отказа на втората политическа сила да поеме отговорност за управлението, за секциите в Турция, реваншизма на служебното правителство и влизането на БСП във властта през задния вход, за амбициите на кукловод на президента Румен Радев. Втори след Караянчева е бившият областен управител Никола Чанев, трети е Въльо Ангелов – управител на банков клон в Кирково, четвърти – икономистът Ервин Хасан от Джебел. След тях се нареждат Елеонора Узунова - социален работник от Крумовград, д-р Адам Персенски – хирург от Ардино и бивш заместник – министър на здравеопазването, Асие Мурад – медицински специалист от Черноочене, Стефан Мухтаров – финансист от Момчилград, Севда Камбурова – юрист, доскоро заместник областен управител на Кърджали и началникът на РУО Гроздан Колев – филолог.

„Виждам радост, ентусиазъм и готовност за битка, а г-жа Караянчева е най-големият политически боец, който познавам - и тук, където води епични битки с ДПС, и в Народното събрание. Невероятни късметлии сте, че тя е водач на листата в Кърджали“, заяви Даниел Митов. По думите му, Румен Радев е сбъднал мечтата си да управлява с помощта на служебен кабинет, а след това целта му е да сглоби нова тройна коалиция с БСП, ДПС и техните производни. „Дали ще го позволим, обаче, зависи от нашата работа, от нашата мобилизация, от нашата енергия“, подчерта Митов. „В момента наблюдаваме един първичен бульон от омраза, реваншизъм, болшевишка пропаганда и всякакви други безобразия, а това няма да доведе опонентите ни до нищо добро. ГЕРБ-СДС ще бъде победител на изборите и ще има решаваща роля за сформирането на следващото правителство, били сме ги и пак ще ги бием, затова на 11 юли с номер 5 в бюлетината!“, призова заместник председателят на ГЕРБ.

„Цвета е изключително качествен човек, сигурен и стабилен боец, няма втора като нея“, изтъкна анализаторът Антон Тодоров. „ГЕРБ няма от какво да се срамува. Нито сме убивали хора, нито сме ги вкарвали в лагери, нито сме затваряли граници, нито сме докарвали хората до просяшка тояга. Запомнете три неща, което сме постигнали през последните 10 години при управлението на ГЕРБ – построени са две Българии, БВП нарасна двойно и вече е над 120 милиарда, изнасяме над 70 процента от производството си на силно конкурентоспособни пазари, провеждаме непоколебима проатлантическа и проевропейска политика, защитихме българския национален интерес, а премиерът Борисов е безспорен авторитет в Европейския съюз. Как е възможно да бъде приемано да нормално връщането на БСП във властта – ами това означава фалирали банки, затворени външни пазари, чистки“, риторично запита Тодоров.

„От предишните избори ни делят три месеца или иначе казано един провален парламент време. Време, в което бяха разклатени устоите на държавността, икономическият растеж и процесите на възстановяване след пандемията, а в политическия речник трайно се настани думата „изчегъртване“, обединиха се присъстващите на събитието. /БГНЕС