Канадец изпревари Килде с една стотна за титлата в Супер-Г

Канадецът Джеймс Крофърд изненадващо спечели титлата в супергигантския слалом на Световното първенство по алпийски ски във Франция, след като изпревари един от фаворитите за златото Александър Омод Килде със само една стотна.

Норвежецът направи силно каране с 9-ти стартов номер и изпревари основните си конкуренти Алекси Пентюро и Марко Одермат, които се спуснаха преди него, но след това Крофърд бе брилянтен във втората част на пистата и подобри времето на Килде с една стотна от секундата. До края никой не успя да се доближи на повече от половин секунда от Крофърд и по този начин той спечели първи медал от световно първенство в кариерата си. Преди година 25-годишният канадец взе бронзов медал в комбинацията на Зимните олимпийски игри в Пекин. Крофърд все още няма победа и в Световната, купа, където е записал три подиума.

Сребърният медалист Килде също взима първо световно отличие, като любопитното е, че вчера неговата приятелка Микаела Шифрин също остана втора в Супер-Г при жените. Роденият в Куршевел Пентюро отново зарадва местната публика и спечели бронзовия медал, след като преди два дни триумфира в комбинацията, докато лидерът в Световната купа Одермат остана извън медалите.

Утре в Мерибел ще се проведе спускането при жените от 13:00 часа българско време, докато следващият старт на мъжете е в неделя - спускане, също от 13:00. /БГНЕС