Камион уби 19-годишно момиче на столичен тротоар, събори и спирка

19-годишно момиче загина, след като товарен камион се заби в спирка на градския транспорт в София.

Инцидентът се случва на булевард "Гоце Делчев" преди кръстовището с булевард "България", минути преди 10 часа тази сутрин.

Сигналът е подаден около 9:43 часа. Линейката на "Спешна помощ" е била на мястото, в 9:51 часа.

Шофьорът на камиона за минерална вода е на 53 години. Той е откаран в "Пирогов".На място дойдоха няколко екипа на полицията - на СДВР и Криминална полиция. Периметърът бе отцепен, а тялото на загиналото момиче покрито. На място дойдоха представители на Центъра за градска мобилност, както и разследващи от СДВР и представители на прокуратурата.

Автобусната спирка на бул. "Гоце Делчев" е съборена, изкоренено е и дърво.

Загиналото момиче е било пометено от камиона докато се е намирало на тротоара. В този момент на спирката не е имало чакащи граждани.
Степан Давров е дошъл на мястото на инцидента минути, след като камионът е помел 19-годишното момиче и се е врязъл в спирката. Пред медиите мъжът разказа, че е видял шофьора на камиона, който е бил в шоково състояние. По думите му линейката е дошла бързо на мястото на инцидента.

Състоянието на шофьора е стабилно, съобщи директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров пред медии, предаде репортер на БГНЕС.

Шефът на спешната болница информира, че всички първоначални и бързи тестове за наличие на вредни субстанции в организма му са отрицателни. Ще бъдат направени и кръвни тестове.
Мъжът е докаран в „Пирогов” в дезориентирано състояние без сериозни травми.

Търсим късни поражения, които биха се проявили. В момента диагнозата е комоцио, информира още д-р Валентин Димитров.

Разследващите от СДВР, дошли на място, заявиха, че водачът е чист по административно-наказателния регистър. Няма предишни нарушения на пътя.

Причините за тежкия инцидент тепърва ще се изясняват. /БГНЕС