Кайри Ървинг остава в Бруклин Нетс

Звездата на Бруклин Нетс Кайри Ървинг заяви, че ще избере опцията в договора си с тима на стойност 37 млн. долара за следващия сезон, за да остане при „мрежите“, предаде The Athletic. Информацията идва два дни преди крайния срок 30-годишният американец да реши относно изпълняването на четиригодишния си контракт с Нетс и другата звезда в отбора Кевин Дюрант.

Кайри Ървинг (д).

Нормалните хора продължават да въртят света, но тези, които смеят да бъдат различни, ни водят към утрешния ден. Взех решение да остана. Ще се видим през есента“, каза той пред изданието. В информацията се казва, че Ървинг ще пропусне възможността за евентуален трейд, за да остане при Бруклин и Дюрант с надеждата за спечелване на титла. Ървинг изигра едва 103 мача за тима в последните три сезона поради контузии и други проблеми, включително липсата на ваксина срещу коронавирус, което го възпря от участие в домакинските мачове заради правилата за безопасност на Ню Йорк.

Дори при наличието на две звезди в състава, Нетс бяха разочарование, като завършиха миналата кампания с баланс 44-38 и бяха разбити от Бостън с 0-4 в първия кръг на плейофите. Бруклин загуби от бъдещия шампион Милуоки Бъкс във втори кръг миналата година. Ървинг имаше средно по 27.4 точки, 5.8 асистенции, 4.4 борби и 1.4 кражби на мач в рамките на 29 срещи за „мрежите“ миналия сезон. За три кампании с екипа на Нетс, той има средно по 27.1 точки и 6.0 асистенции на мач.

Нетс трейднаха гарда Джеймс Хардън на Филаделфия 76-ърс в края на миналия сезон в замяна за австралиеца Бен Симънс и ако гардът се завърне в топ форма след операцията на гърба, това може да подсили допълнително Бруклин през следващата кампания. Дюрант искаше да види как ще се развие ситуацията с Ървинг, преди да заяви своите планове за бъдещето. Нетс не са минавали отвъд втори кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА) от загубата на финалите на Лигата през 2003 от Сант Антонио Спърс, когато тимът беше базиран в Ню Джърси. /БГНЕС