Кафу: Бразилия може да спечели Копа Америка дори без Неймар

Бразилия може да превъзмогне липсата на голямата си звезда Неймар, за да спечели Копа Америка на собствена земя, смята бившият капитан на „Селесао“. Тимът открива кампанията си срещу Боливия в Сао Пауло, като нацията е обнадеждена за първа титла от надпреварата след 2007 година. Селекционерът Тите няма да може да разчита на нападателя на ПСЖ Неймар, който получи травма на глезена по време на контрола срещу Катар – един от двата отбора, който получи покана от организаторите за турнира заедно с Япония.

Кафу вярва в отбора на Бразилия и титлата от Копа Америка.

Перу и Венецуела са другите два опонента на „кариоките“ в група A, като домакините се надяват на по-лесен път до финала на „Маракана“ в Рио на 7 юли. Кафу е рекордьор по участия с екипа на националния отбор със 142 и стана световен шампион на два пъти, като през 2002 година бе и капитан на тима. Бившият десен бек на „Селесао“ е наясно с тежестта на очакванията към отбора. Полузащитникът на Барселона Артур също има проблем с коляното. Въпреки това Кафу вярва, че възпитаниците на Тите са способни да се справят с предизвикателствата, като крилото на Челси Уилиан бе повикан на мястото на контузения Неймар. „Бразилия загуби страхотен играч, един от най-важните в националния отбор, което променя нещата тактически“, заяви Кафу пред журналисти в Бразилия, цитиран от O Dia. „Тите има задачата да изгради боеспособен състав без него, но не смятам, че това ще попречи на тима да изиграе страхотни мачове и да спечели титлата. Мисля, че това ще бъде различна Копа Америка, с големи отбори“, добави той. Бразилия разгроми Хондурас със 7:0 в последната си проверка преди старта на турнира, като нападателят на Евертън Ричарлисон бе сред голмайсторите. Бразилия може да разчита на историята, след като във всички предишни четири случая, в които бе домакин, неизменно ставаше шампион – за последно през 1989 година.

Боливия ще бъде в ролята на аусайдер на „Естадио до Морумби“ в петък, но селекционерът Едуардо Вилегас е мотивиран да се възползва от възможностите на тима. „За нас е привилегия да се изправим срещу Бразилия и подобно на приятелската среща с Франция наскоро, ние искаме да се представим добре“, заяви Вилегас, цитиран от уебсайта на Боливийската футболна федерация. „Знаем, че отстъпваме с едно ниво на всички останали, но това не означава, че няма да се борим за положителни резултати. Всичко е въпрос на поведение, борба и страст – това и ще покажем в тима“, завърши той. /БГНЕС