Скъса ли се ластикът между Борисов и Каракачанов

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментираха коалиционните отношения, предаде репортер на БГНЕС.

През последните два дни прехвърчаха искри вътре в управляващата коалиция. Причината за това стана поредният арест на издигнат от ВМРО представител – директора на Басейновата дирекция в Пловдив. Спор предизвика и избора на членове на Комисията за регулиране на съобщенията.

Каракачанов сравни отношенията в коалицията със скъсан ластик.

„Не съм информиран за акциите на полицията и прокуратурата. Разбрали сме се преди месеци професионалното ръководство си работи с ВКП и наблюдаващите прокурори и не е моя работа да знам, не искам да знам и не съм знаел и продължавам да не искам да знам, това им казах на колегите, те ме запитаха и с това приключихме“, каза премиерът.

Ластикът винаги може да се скъса, не трябва да се опъва. Вчера два часа имаше заседание на коалиционния съвет. От тези 2 часа три четвърти от времето беше свързано по теми с предстоящата политика на правителството, на парламента до края на мандата. И тази тема беше засегната, но както знаете нямам навика да споделям какво съм си говорил с премиера Борисов“, заяви на свой ред министърът на отбраната.

„Малко се изненадах, защото се разделихме прекрасно. Затова сега им го връщам. Вчера казах ли ви, че ще настоявам да прегласуват решението и на мястото на единия от ГЕРБ от КРС да сложат от Патриотите? Станала е грешка, бях в Брюксел и не съм разбрал какво са правили. Поех ангажимент пред вас. Пред вас разпоредих на Дариткова да седнат и да намерят начин”, каза Борисов.

„Това, което се разбрахме вчера на коалиционния съвет, са много по-важни неща“, каза на свой ред Каракачанов.

Да, ама с тоя ластик нито за пенсиите се чу, нито за това, което правихме сметките“, заяви премиерът.

„Да, де, ама нали говорехме да не го казваме отсега“, каза Каракачанов.

„Е, да не го правим, ама ние 3/4 от времето правихме сметки, излезе накрая ластика“, отбеляза Борисов. /БГНЕС