Кабинетът ще разгледа референдума в Обзор, приема и стратегия по миграцията

Приемане на проект на решение за приемане на национална стратегия по миграция 2021 – 2025 г., внесен от министъра на вътрешните работи, е първата точка от дневния ред на кабинета днес.

На 24 март министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат редовното си заседание. То отново е предвидено да се проведе чрез видеоконферентна връзка, предаде репортер на БГНЕС.

Във втора точка членовете на кабинета ще обърнат внимание на внесения от просветния министър проект на решение за одобряване на национални програми за развитие на образованието.

По предложение на социалния министър се очаква кабинетът да признае Сдружение „Асоциация на родителите на деца с увреден слух" за национално представителна организация.

Членовете на Министерски съвет ще обърнат внимание и на наскоро провелия се референдума за отделянето на Обзор от Община Несебър. Референдумът се проведе на 28 февруари и отчете рекордна активност - почти 73% от участвалите в местния референдум подкрепиха отделянето на Обзор и още шест села. Едва два дни по-късно обаче жители на селата Баня, Паницово, Козница и Емона, който гласуваха отрицателно, излязоха на протест. /БГНЕС