Къри изведе Голдън Стейт до полуфиналите на Запад с легендарно представяне

Голдън Стейт Уориръс продължи защитата на титлата си в НБА, след като победи Сакраменто Кингс със 120:100 като гост в решаващия седми мач от плейофната серия между двата тима. Звездата на Уориърс Стеф Къри направи един от най-зашеметяващите мачове в легендарната си кариера и наниза 50 точки за успеха на своите. Това е рекорд за седми плейофен мач в историята на НБА, както и лично постижение на Къри в плейофите, а 38-те удара, които той опита, са най-много за него в цялата му кариера.

Двубоят в Сакраменто бе много оспорван в първите две части, в които отборите си размениха водачеството осем пъти и нито един нямаше повече от шест точки преднина. Къри вдигна максимално оборотите в третата четвъртина и Уориърс постепенно започнаха да трупат аванс, който в края на мача бе точно 20 точки. Двукратният MVP на Лигата наниза седем тройки, а само три от точките му дойдоха от фал. Той добави 8 борби и 7 асистенции към статистиката си, като изгуби топката само веднъж в целия двубой.

Пореден силен мач за Голдън Стейт направи центърът Кевон Лууни, който взе 21 борби, включително 10 в нападение. За Кингс Де'Арън Фокс не бе на обичайната висота и вкара само 16 точки, а центърът Домантас Сабонис завърши с 22 точки, 8 борби и 7 асистенции.

"Какво невероятно представяне. Този седми мач ще бъде запомнен като мача на Стеф Къри", коментира Клей Томпсън след успеха. "Понякога го приемаме за даденост, защото той е брилянтен ден след ден, вече десет години. От време на време трябва да си напомняме, че гледаме един от най-великите баскетболисти в историята", каза треньорът Стив Кър.

По този начин Уориърс си осигуриха интригуващ сблъсък в полуфиналите с Лос Анджелис Лейкърс.

На Изток Маями Хийт взе първия мач в полуфиналната серия с Ню Йорк Никс след победа със 108:101 в "Медисън Скуеър Гардън". /БГНЕС