Къри и Пуул изведоха Уориърс до втори пореден успех над Нъгетс

Голдън Стейт Уориърс надви Денвър Нъгетс със 126:106 у дома и поведе с 2-0 победи в серията от първи кръг на плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Къри (ц) вкара 34 точки за "воините".

Стеф Къри бе най-резултатен за „воините“ с 34 точки от пейката. Той добави три борби и четири асистенции, като завърши с 12/17 при стрелбата за две точки и с 5/10 от тройката. Джордан Пуул продължи със силното си представяне в серията, приключвайки с 29 пункта, пет борби и осем асистенции, докато Клей Томпсън се отчете с 21 точки.

За Денвър действащият носител на приза за Най-полезен играч в Лигата Никола Йокич завърши с дабъл-дабъл – 26 точки и 11 борби, а трима баскетболисти вкараха по 12 пункта, но техните усилия се оказаха недостатъчни за Майк Малоун и компания. Серията отива в Колорадо за два мача в залата на „буците“.

Филаделфия 76-ърс също дръпна с две победи на Торонто Раптърс след нов убедителен успех в собствената си зала, този път със 112:97. Далас Маверикс изравни серията с Юта Джаз след домакински успех със 110:104. /БГНЕС