Изписаха от болницата катастрофиралия Тайгър Уудс

Тайгър Уудс заяви, че е напуснал болницата и се възстановява у дома, след като беше сериозно ранен в автомобилна катастрофа в Лос Анджелис миналия месец.

В изявление, публикувано в социалните медии, голф звездата благодари на болничния персонал, който се е грижил за него след катастрофата, която претърпя на 23 февруари. „Щастлив да съобщя, че се завърнах у дома и продължавам възстановяването си“, каза Уудс. "Толкова съм благодарен за проявените грижа и подкрепа, както и за вдъхнатия кураж, които получих през последните няколко седмици. Благодаря на невероятните хирурзи, лекари, медицински сестри и персонал в медицинските центрове Harbor-UCLA и Cedars-Sinai. Всички вие положихте страхотни грижи за мен и не мога да ви благодаря достатъчно. Ще се възстановявам в дома си и ще работя, за да ставам по-силен с всеки изминал ден“, каза американецът.

Припомняме, че легендата на голфа получи сериозни травми, когато колата му излетя извън пътя и се обърна няколко пъти по време на инцидента миналия месец. 45-годишният 15-кратен шампион в Мейджърите по-късно се подложи на операция, продължила няколко часа, за да възстанови фрактурите на двата крака и глезена си.

Уудс е изправен пред дълго възстановяване от контузиите си, които включват отворени фрактури, афектиращи десния му крак, поставяйки под въпрос бъдещето му в голфа, където той има 82 титли в професионалната си кариера. Амерканецът вече се възстановяваше от петата си операция на гърба и се надяваше, че ще има възможност да се подготви за силно представяне на Мастърса през април, когато стана катастрофата. Разследващите в Лос Анджелис разкриха, че срещу Уудс няма да повдигнат обвинения в непредпазливо шофиране заради случилото се, определяйки го като „чист инцидент“ и добавяйки, че няма доказателства за неизправност.

Инцидентът миналия месец бе последната драматична глава в кариерата на Уудс, която бе изпъстрена с доминация в продължение на десетилетие, преди секс скандал през 2009 да доведе до спад във формата. По-късно той се разведе със съпругата си от Швеция Елин Нордегрен, след като поредица от жени заявиха, че са имали афери с американския голфър. През май 2017 той бе арестуван близо до дома си във Флорида заради това, че беше заспал зад волана на автомобила си по време на задръстване. Уудс разкри тогава, че е взел предписани лекарства и се призна за виновен в непредпазливо шофиране.

Серия от операции на гърба остави мнозина да се чудят дали Уудс ще се върне към върха в голфа, но той стигна до титлата на Мастърс през 2019 за своята 15-а Мейджър титла, на три от рекордьора на всички времена Джак Никлаус. /БГНЕС